lørdag 27. november 2010

Orions vott

I dag fann eg eit bilete av nokon vottar eg strikka for ei stund tilbake. Eg likar veldig godt dette mønsteret, og sidan eg ga desse bort blir eg rett og slett nødt til å strikke eit nytt par til meg sjølv etter kvart når eg får tid :)




Mønster: Orions Vott frå Votteboken
Garn: Østlandsgarn
Pinne: nr 2,5 og 3

Ha ei fin helg vidare! :D

onsdag 24. november 2010

Dagens fangst!

I dag har eg hatt semesterets andre eksamen (av fire). Det var godt å få den unnagjort og eg suns at det var på sin plass med ein liten belønning.

Og her er resultatet:


Mange potensielle julegaver her :P

Eg fann også eint veldig fint hefte frå Rauma med votteoppskrifter i, men det for vente til nesten eksamen ;)

søndag 21. november 2010

Strikkeprosjekter i fleng!

I det siste har eg hatt ein lei uvane av å fort bli utålmodig og lei av eit prosjekt, for så å gå vidare utan å fullføre det :P Resultatet av dette er at eg har ein heil haug me ting som berre er halvferdige...


Her manglar votten både tommel og sin høgre ven.



Også her manglar det ein vott og ein tommel



Her er det i det minste TO vottar, men begge manglar tommel

I tillegg til desse har eg også prosjekter der det kun gjenstår å feste trådar, men dette er så utruleg keisamt, så eg utsett det alltid lengst mogleg. Men nå går det mot jul, og det skal lagast mange julepresangar, så her gjeld det å bli ferdig i tide! Så kanskje eg bør gjera desse ferdige før eg startar på noko nytt? :P

I  det minste blei desse sokkane ferdige i går:


Ps. meir info om desse vottane vil komme når dei er ferdigstilt ;)

torsdag 18. november 2010

Mobiletui med selbumønster :)

Ny mobil fortener nytt mobiletui. Derfor fant eg ut at eg skulle strikke eit, sjølvsagt med selbumønster! Eg har rett og slett strikka ein barnevott (utan tommel) og den passa perfekt! Eg blei superfornøgd :)


Mønster: Trysilvotten frå boka "Norske Votter"
Garn: Restegarn
Pinne: nr. 2

Forresten, er det nokon som veit kor eg kan få tak i Votteboken og Norske votter av Lillill Thuve? Har låna dei på biblioteket, men kunne tenkt å ha dei sjølv.

Strikkeinspirasjon

For nokon dagar sidan fekk eg ein pakke i posten, og dette var innhaldet:

Vottebøker: Mostly Mittens, Folk Mittens og Stickmønster på Øland

Eg måtte sjølvsagt ta ein kikk i dei med ein gang, sjølv om eg eigentleg skulle lese til eksamen. Det var utruleg mange fine mønster, og det som er litt gøy er at mønstra er heilt annleis enn dei eg elles har strikka etter. I boka "Folk mittens" er det vottemønster frå ulike land i Europa (denne suns eg hadde dei finaste mønstra), mens i "Mostly Mittens" er det vottemønster frå Russland. Det er ganske fult på strikkeplanen nå før jul sidan det blir laga ein del julepresangar (og mange eksamenar ikkje minst) så eg må mest sannsynleg vente til etter jul med å prøve å strikke nokon av desse mønstra. Eg tenkte også å la dei inspirere meg til fleire sokkemønstrar. Bøkene kan forresten bestillast på Capris.no.

søndag 14. november 2010

Endå fleire "russesokker"

Etter å ha strikka dei rosa russesokkane fekk eg meirsmak på slike sokker. Derfor har eg leita etter fleire slike fine mønstrer, men utan hell. Då bestemte eg meg for å ta saken i eigne hender, og starta å laga mønster sjølv. Eller, det vil sei at eg tok vottemønstrer og laga dei om til sokkemønstrer ;) Så heilt sjølvlaga er dei ikkje :P Det mønsteret eg var mest ivrig etter å starte på var mønsteret til "fleirfarga votter".

Dei går overraskande fort å strikke, og tok raskt form!

Sluttresultatet blei slik:

Mønster: Vottemønster frå "Norske votter" omgjort til "russesokker"
Garn: Safirgarn
Pinne: Nr. 2,5

Eg blei utruleg nøgd med resultatet, da eg var ganske spent på korleis størrelsen ville bli osv. Men eg har framleis sokk nr 2 igjen å strikke, men skal nok få den unnagjort i ein fart!

Spørsmålet nå er; gi bort, behalde sjølv, gi bort...behalde sjølv? ;)

onsdag 10. november 2010

Rosa Russesokker!

Det skal vist nok ha seg slik at russesokkar har fått namnet sitt frå før i tida då folk oppe i Nord-Noreg brukte desse til å bytte til seg ting frå russarane, uansett, eg synast at dei er kjempe fine! Og i tillegg har dei ikkje vanlig hæl, noko som passar meg fint ettersom eg ikkje har lært meg ennå å strikke "skikkelig" hæl endå :P

Mønster: Russesokker i selbumønster frå Raumagarn LVS-3
Garn: Safirgarn
Pinne: nr.3 og nr 3,5

Slike kjem det nok fleire av etter kvart!

mandag 8. november 2010

Bambus-strikkepinnar

I dag kjøpte eg meg strikkepinnar av bambus. Har høyrd at desse skal vera gode å strikke med, så eg er spent på å sjå om dei lev opp til forventningane! Tenkte å prøve dei på neste par vottar eg skal strikka, men for augeblinken held eg på med eit par sokkar (bilete kjem snart). Har nokon av dykk erfaring med slike pinnar?



Eg har forresten også høyrd at det er mulig å ta med desse pinnane på fly, nokon som veit om dette faktisk går? Eg skal på ein veldig laaaaang flytur snart og det ville vore supert å ha strikketyet med som tidsfordriv :)

søndag 7. november 2010

Nusselege selbuvotter til baby

Strikka for ei stund tilbake selbuvotter til baby. Eg synast dei er så utruleg søte, og dei er også enkle og superkjappe å strikke. Mønsteret fann eg på internett, så tenkte at eg skulle legge det ut her for dei som måtte ønska å strikke desse :)

Mønster: Selbuvott til baby
Garn: Babyull (eit garn er meir enn nok)
Pinne: nr.2,5
Størrelse: 6-9 mnd

Du startar med å legge opp 44 masker, for så å strikke ein rett og ein vrang. Det blir finast om ein strikkar den rette vridd. Strikk til du har 5-7 cm med vrangbord. Etter vrangborda skal ein starta på mønsteret, eg valte å strikke ein omgang rett i grunnfargen før eg starta på mønsteret for å få litt luft mellom. Strikk vidare på mønsteret og fell som vist i diagrammet. Etter at votten er ferdig felt, er det berre til å dra tråden gjennom maskene og stramme til før ein festar tråden.

Mønster pluss teikn-forklaring:




X


Strikk i mønsterfargen


o


Strikk i grunnfargen


/


Strikk to saman i mønsterfargen


\


Ta ein laust av,  strikk den neste maska i mønsterfargen, dra den fyrste maska over den maska du nettopp strikka.


Eg strikka også snor til vottane. Oppskrifta på desse snorene fann eg i boka "myk start" og er verdens enklaste snor å strikke! Du legg berre opp 3 masker, strikker rett, drar tråden rundt maskene for så å strikke rett igjen, slik at du heile tida strikker same veg (dvs. at du heile tida har strikkepinnane i ro, du skal ikkje snu strikketyet) . Ved å dra tråden rundt maskene vil det danne seg en rund og fin snor. Du strikkar berre denne så lang du vil ha den og feller av. Denne snora passar ypparlig til litt av kvart, eg har til dømes brukt denne som snor på baby-lue :)

Håper dette kommer til nytte for nokon av dykk :)

onsdag 3. november 2010

Strikkepinne-etui

Denne geniale saken fekk eg av mamma til jul i fjor. Det er ho som har "designa" og sydd den :)

 Slik ser den ut når den er samanrulla


Og slik er den når du brettar den ut og viser sitt fantastiske innhald.
Rett og slett heilt genialt!
Så har eg iallefall orden på noko!

Fleirfarga selbuvotter

Dette er første gang eg har strikka votter i meir enn to farger, men synes desse blei verkelig flotte. Dei er blitt strikka i mørkelilla, lyselilla og kvitt. Vottene er henta frå boka Norske votter. Trur eigentleg at det er herrestørrelse men eg strikker litt stramt, så dei passer kjempe fint til meg :)

Oppskrift: Kollenvotten fra Norske Votter av Lillill Thuve
Garn: Østlandsgarn
Pinner: nr. 2,5 og 3

mandag 1. november 2010

Turkise selbuvotter

Dette mønsteret leita eg lenge etter, men fann det til slutt i ein strikkebutikk i Bergen. Eg syns dei er så utroleg fine, men uheldigvis blei dei for små til meg, så eg får prøve å finne nokon me små nok hender som kan bli den heldige eigaren! (Kjem uansett til å strikke et nytt par til meg sjølv ;))



Mønster: Mønstrede votter frå Til fjells 0712
Garn: Falk frå Dale-garn
Pinne: nr 2,5 og 3



Fine, sant? :)