fredag 29. juni 2012

Kjøkkenkluter

Ny leilighet, nytt kjøkken, ny kjøkkenmaskin. Og den måtte sjølvsagt vera lilla! Den er så fin! Har laga nokre kjøkkenklutar for å gjere det litt meir personlig. Vel, det var også litt fordi både strikkepinnar, garn og oppskrifter var litt på ville veier midt oppi denne flyttinga. Og fann eg rett garn til prosjektet eg ville starte på, så skal eg love deg at då fann eg enten ikkje rette pinnar eller så var oppskrifta fordufta. Då var det greit med kjøkkenklutar, rette pinnar hadde eg og garn kjøpte eg. Det skal vera godt når alt er på plass, og flyttesjauen er over! 

Lilla, lilla og lilla

søndag 24. juni 2012

Lilla rillejakke + lue

Surprice, surprice! Nok ei lilla jakke ;) Det er ikkje til å skyve under ein stol at rosa og lilla er fargar eg likar veeeldig godt, og det blir derfor gjenspeilt nokså hyppig i strikkeriene mine (og i garnsamlinga). Derfor blei den neste jakka nettopp lilla. Stripete lilla. Syns det gav ein fin effekt eg! :) Jakka fekk eg fyrst augene opp for etter å ha sett ho på bloggen til Monstermønster, også ho hadde strikka den i to lillafargar, perfekt når eg hadde rester etter Daisy-jakka. Så også denne gong er det eit blandingsgarn av bomull og ull. Kjempegodt å strikke med, og resultatet blir kjempemjukt! Perfekt for vår/sommar/tidleg haust, når det endå ikkje er blitt skikkelig kaldt. 

Fin fin i lilla!

Kragen frå oppskrifta har eg kutta ut, syns den er finast uten

Mønster: Jakke med rundfelling frå "Strikk til nøstebarn"
Garn: Mor Aase Ull/Bomull
Pinne: nr. 4
Størrelse: 2 år

Mønster: Lettstrikka babylue frå "Strikk til nøstebarn"
Garn: Mor Aase Ull/Bomull
Pinne: nr. 3 (trur eg)
Størrelse: La opp til 0-3 mnd, men pga tjukkare
garn vil eg tru den passar til 2 år.
Og som dykk ser har eg heller ikkje festa på knappar her heller. Grunnen til det er ein blanding av ubeslutsomhet og flyttekaos, så sjølv om eg faktisk hadde bestemt meg for kva knappar eg skal ha, så veit eg ikkje kor dei er! Håpar dei dukkar opp etter kvart :P 

onsdag 20. juni 2012

Flere søte små luer

Fleire luer som skal til Amandaprosjektet:

Mønster: Liten Lue fra Myk Start
Garn: Baby Merino fra Drops
Pinne: nr. 2
Størrelse: 0-2 mnd

Mønster: Enkel Lue fra Strikk Til Nøstebarn
Garn: Baby Merino fra Drops
Pinne: nr. 2,5
Størrelse: 0-3 mnd, men blei litt større trur eg
Det kjem etter kvart litt meir spenstige ting enn kun små luer, må berre få somla meg til å ta bileter. Å ha fri tar på! (Les: fri gjer deg lat!)

fredag 15. juni 2012

Ferdig utdanna!

Nå har det vore litt treigt på bloggen i det siste, men nå skal det bli andre boller! For nå har eg endeleg sommarferie, så nå kan strikkinga og blogginga tre inn for fullt! Jippi!

Men det som er så spesielt denne sommarferien er at nå er eg FERDIG på skulen! Etter 5 år i Bergen er det slutt. Og til høsten så bærer det av gårde til Oslo for å bli working girl. Leiligheten er allereie i boks og nøkkelen får me i morgon, alt på stell! Denne sommaren skal kun gå til kos. Eg skal strikke, blogge, reise, innrede leiligheten vår og slappe av, dette blir bra! :D 

Siden det heller har vore litt labert på strikkefronten i det siste (men LITT har det likevel blitt) så har "lyst-til-å-strikke-lista" vokse seg gaaanske så lang. Og som et resultat av diverse garnsalg, så har også garnlageret mitt vokst betraktelig. Noko eg smertelig fekk oppleve når eg skulle pakke det ned for å sende det med flyttelasset (eg snakker søppelsekkER). Men då ligg i alle fall alle forutsetningane til rette for at det kan bli mykje strikking framover. Eg gler meg! :D

I dag etter avsluttnings-sermonien

søndag 3. juni 2012

Søte små Daisy-luer

Jada, jada, det går treigt med blogginga, men nå er det ikkje sååå lenge til eksamens-perioden er over og då blir det nok forhåpentligvis betre litt i alle fall :) 

I det siste har eg strikka ein del luer til Amandaprosjektet og i denne anledning har eg komponert meg ei Daisy-lue i størrelse nyfødt (trur eg):

Jentete Daisy-lue

Og ei litt meir guttete Daisy-lue

Mønster: Egenkoponert
Garn: Merino Extra Fine
Pinne: nr. 4
Størrelse: Nyfødt (?)