mandag 30. september 2013

It's a girl!

Nylig fikk eit vennepar av oss ei lita søt jente. Sjølvsagt måtte eg strikke noko til denne lille herligheten.   Logestikken har ikkje vore den beste i det siste, så strikkeprodukt produsert til gåveeska er vesentlig høgare enn strikkeprodukt som går ut av gåveeska. Det var derfor mykje å ta av! Eg fylte like så godt opp ei lita eske med diverse strikkeprodukt som dei fekk i barselgåve:

It's a girl!

Mjukaste bamsen og mykje strikkerier!

Gåva blei godt tatt imot av fornødde foreldre 

Eg strikka i utgangspunktet eit sett som skulle bli barselgåva, men som dykk ser blei eg litt reve med! Det var ikkje så mykje som var passelig enda, sidan det var ei veldig lita jente, så eg gler meg til å sjå korleis det vil bli på ho når ho veks litt til. Noko er ting som er blogga om før (som denne toppen og desse sokkane), mens noko er nytt og vil komme på bloggen etter kvart. Så ta ein titt innom framover om du vil sjå kva som var i eska! 

onsdag 25. september 2013

Lillies topp #2

Denne toppen er allerede ein favoritt hos meg. Mønsteret er så fint og toppen er så utrolig søt! Dette er nummer to eg strikkar (sjå nummer 1 her), og eg skal også ha ein halv ein som ligg her eit sted blant alle UFOane mine også. Med andre ord så er dette en topp eg LIKAR å strikke! 



Mønster: Lillies Topp
Garn: Drops Baby Merino
Størrelse: 6-12 mnd
Pinne: nr. 2,5
Og denne står jo fint i stil med sette som blei strikka i forrige innlegg, mulig dette blir ein barselgåve på sikt!

onsdag 18. september 2013

Hue, vanter og krave

Fine ting kan ein ikkje få strikket nok gonger? Eg har gått laus på på djevellua til Lene Holme Samsøe igjen, men denne gongen har eg strikka heila settet med lue, votter og krave. (sjå den fyrste hua mi her) Det blei ferdig tidlig i somar, men festing av tråder og strikking av snorer tar tid! (ref. vottane som framleis ikkje har fått snor) Men eg syns settet likevel var fint nok til å visats fram no, vottane får vente litt til!


Lue

Krave

Votter

Lue, votter og krave

Mønster: Hue, vanter og krave frå heftet Babystrik på pinde 3
Garn: Drops Baby Merino
Pinne: nr. 3
Størrelse: 6 mnd


søndag 8. september 2013

Baby Mary-Jane Booties

Ryddesjau. Det oppsummerer helga mi veldig bra. Vi har hatt skikkelig opprydding i boda og gjesterommet. Dette betydde også at eg måtte rydde i garn og strikkeutstyret mitt. Det var litt av eit prosjekt kan du sei! Garn OVER ALT! (til min fornøyelse, og min samboers fortvilelse). Men det positivet med dette er at eg fekk ein fin oppryddning i garnet og har fått betre kontroll på kva eg har, pluss eg fekk leita fram alt av uferdige strikkeprosjekt. Eg fant ut at eg har to mål for høsten: 

1) Strikke garnlageret mitt nedover, med andre ord, garnkjøpstopp!
2) Strikke ferdig alle urefdige prosjekt

Eg starta allereie nå i helga på å fullføre ein UFO, det var jo så lite som gjenstod. Og søtt blei resultatet:



Mønster: Baby Mary-Jane Booties
Garn: Drops Baby Merino
Pinne: nr. 3
Størrelse: strikka størrelse 1-6 mnd. men
garnet gjer at størrelsen blei nok litt større.