lørdag 28. desember 2013

Babylue med fletter

Marte Helgetun har laga ei nydelig lueoppskrift som eg lenge har hatt lyst å prøve meg på, og den blei derfor laga i julepresang. Men det trang ein del prøving og feiling av denne oppskrifta før eg fekk ho riktig, størrelsesmessig. Eg strikka ikkje med originalgarnet, og dette blei tydeligvis litt problematisk for meg! Men eg klarte å ende opp med ei lue til slutt som passa mottakaren!

Lua som til slutt blei passelig størrelse

Liker denne flettekanten veldig godt!

Mønster: Lue med øreklaffer av Marte Helgetun
Garn: Dobbel tråd Alpakka frå Drops
Pinne: Nr. 4
Størrelse: 6 mnd.
Garnforbruk: ca 1 nøste trur eg 

Forsøk ne. 1 og forsøk nr. 2

Stor forskjell sjølv om begge egentlig er ca 6 mnd.!
Den fyste lua strikka eg litt mindre enn størrelse 1 år i barneoppskriftene, rett og slett for at eg ikkje hadde mønster på babyluene. Denne blei ALT for stor til den lille jenta den var påtenkt! Men eg klarte heldigvis å få skaffa meg babystørrelsane på luene også, og då blei det mykje betre! Eg strikka då i størrels 6 mnd. Begge luene er strikka i dobbel alpakka frå Drops, men den fyste på pinne 5 og den andre på pinne 4. 


Eg prøvde meg på denne lua nok ein gong til ei på 1,5 år, og strikka størrelse 2 år i Nepal. Denne blei passelig til meg, og kunne derfor sjølvsagt ikke gid bort til ei på 1,5 år! Ho fekk heller ein vest. Trur eg må gå ned på pinnestørrelse når eg strikkar desse, oppskrifta vil ikkje samarbeida! Men til tross for gjentatte bom, blir det nok ikkje siste lue eg strikkar av denne oppskrifta, for den er jo så fin og morsom å strikke! Får prøve å knekke strikkefasthetskoden!


onsdag 25. desember 2013

Søtnos-kjole

Ei søt lita jente fekk denne under treet i går. Men ettersom denne søte lille jenta, ikkje er så liten lengre, er eg redd den kanskje er litt snau til ho. Ho veks fortare enn kva eg klarer å holde styr på! Eg håpar i alle fall ho får brukt den litt før ho veks heilt utav den! Heldigvis oppdaga eg hennar spurtvekst før jul, og fekk derfor tid til å strikke nok eit plagg som blei lagt med i gåva, som skal vera stort og godt å vekse i, den kjem på bloggen etter kvart!





Mønster: Søtnos-kjole
Garn: Dobbel tråd av Alpakka frå Drops
Pinne: nr. 4,5
Garnmengde: ca 2 nøster
Størrelse: 0-6 mnd
Toppen er strikka rundt og rundt i halvpatent. Men av ein eller anna grunn så svingte den litt til den eine sida som dykk ser på bilete. Viss noko av dykk veit kvifor, eventuelt veit kva eg kan gjere for å unngå dette, blir eg veldig glad om du forteller meg! :)

søndag 15. desember 2013

Johannesjakke

Nok ei barselgåve! Denne blei strikka for ei stund sidan, men sidan kameraet ikkje ville samarbeida, har det tatt litt tid å få den på bloggen.

Valget denne gongen havna på Johannesjakka frå Pickles. Syns den er kjempesøt, og eg hadde passande garn og fargar liggande, så eg satte i gong! Veldig fornøgd med fargekominasjonen:


Eg ville også strikke ei lue til, og eg fann ei som eg syns passa fint saman med jakka på garnstudio.


Mønster: Johannesjakke
Størrelse: 3-6 mnd
Garn: Merino Extra Fine fra Drops
Pinne: nr. 3,5

Mønster: Lue med vrangbord
Størrelse: 6-9 mnd
Garn: Merino Extra Fine fra Drops
Pinne: nr. 3,5

torsdag 5. desember 2013

Nøstebarn, ein hyggelig overraskelse!


Ein tidlig morgon går eg av bussen på veg til ein ny klient. Og det fyrste som møter meg når eg kjem av bussen er skiltet "nøstebarn". Eg vaknar til, er det her den ligg ja! Så sinnsyk fint av klienten min å ha kontor i umiddelbar nærheit til ein garnbutikk som eg har hatt lyst til å besøke! 


Dagen føltes ekstra lang, men til slutt var det tid for å gå og eg kunne endelig få ta turen innom. Sjølv om kun ein liten del av butikken var garn, var det likevel verdt turen! 




Månge fine strikkeplagg hang på utstilling og det var kjekt å få sjå planlagte strikkeplagg frå nøstebarn-boka ferdig strikka. Eg både såg og kjente på! Mykje fint garn hadde dei også, og då går ein ikkje tomhendt heim! 


Nå må det berre planleggast kva som skal strikkes av dette!